Käsityöläinen, Messut

Ommel 2019 – ompelufestivaalit

Kävin ensimmäistä kertaa ompelijoille suunnatuilla festivaaleilla nimeltään Ommel 2019. Tapahtuma järjestettiin nyt toista kertaa perjantaista sunnuntaihin 7. – 9.6.2019. Festarit olivat erittäin hyvin järjestetty ja nähtävää ja koettavaa olisi ollut useammallekin päivälle.

Ommel järjestettiin Espoon Suurpellossa Opinmäki-kampuksella. Ohjelmassa oli monenlaisia kursseja, luentoja ja työpajoja ja ne istuivat hyvin koulumaiseen ympäristöön. Espoon perukoille meneminen vähän huolestutti, sillä oli tapahtuman nettisivuilla oli tiedotettu että parkkitilaa on rajoitetusti ja että kannattaisi suosia julkisia liikennevälineitä. Onneksi tänä vuonna oli järjestetty ilmainen bussikuljetus Helsingistä Kiasman edestä ja tätä suoraa bussikyytiä käytinkin mennen tullen.

Suuntasin kulkuni lauantaiaamuna junalla Helsinkiin ja asemalta kävelin Kiasman eteen josta bussin oli määrä lähteä. Olin aikaisin paikalla, mutta olipa siellä jo muitakin bussia odottamassa. Bussiin päästyämme tuntui iloinen ja odottava tunnelma olevan vallalla, tungoksesta huolimatta.

ommel_2019

Opinmäen kampuksella oli kaksi kerrosta täynnä mielenkiintoisia näytteilleasettajia.

Perillä sain käteeni kartan jossa oli myös ohjelma. Sen avulla oli helppo suunnistaa minne halusi. Suuntasin kulkuni ensin yläkertaan katselemaan erilaisia työpajoja. Ihana Lehden järjestämä paja, jossa ommeltiin nahkapaperista kassi, oli kenties mielenkiintoisin. Moikon järjestämä Heijastavat kuviot -työpajasta ostin joustavasta heijastinkankaasta tehtyjä perhoskuvioita sekä terenauhaa.

Työpajoihin tutustumisen jälkeen menin auditorioon, jossa alkoikin sopivasti luento aiheesta tekijänoikeudet ja ompelu. Luento oli mielenkiintoinen, tosin suurelta osin tuttua asiaa.

Luennon jälkeen alkoi ostosten teko ja kankaat polttelemaan jo kovasti ja suuntasin ensimmäiseen kerrokseen. Sieltä löytykin jokaisen ompelijan taivas, sillä sinne olivat kymmenet kangas- ja ompelutarvikemyyjät pystyttäneet kojunsa.

Kysyin lapsilta kotoa lähtiessäni millaiset kankaat heille ostaisin paitoja tai tunikoita varten. Vanhempi sanoi: ”Kunhan on keltainen.” ja nuorempi: ”Pinkkiä, turkoosia, mustaa tai valkoista … tai noita kaikkia.” Tällaiset kankaat heille löysin:

secret_ommellinen.jpg

Ommellisen digitrikoo Secret

ellipsi_ommellinen

Ommellisen digitrikoo Ellipsi

Kotona kankaat nähtyään kumpikin tyttö oli tyytyväinen… onneksi!

Tässä kaikki ostokseni – saapa nähdä mitä näistä tulee:

ostokset
Kuvassa: Hellinin kaavakirja Girl Trip, Unelmallisen kaavoja tunikohin, Puuhakas Paja:n kaava takkiin, Ihana-lehtiä, ompelukoneen kaksoisneuloja, heijastinkangaskuvioita ja -tere Moikolta, vetoketju, Ommel2019-kangaskassi, Kangas Kapinan trikoota (liila ja koralli), Ommellinen -trikoita (kuviolliset ja tumma pinkki).

Odotan jo ensi vuoden Ommel – festivaaleja!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s