nessupiilo
Koriste, virkkaus

Mikä on nessupiilo?

Oletko kuullut nessupiilosta tai nenäliinapiilosta? No se on nenäliinapakkauksen suojus!

Itse törmäsin tähän nessupiilo-nimeen joku aika sitten ensimmäistä kertaa jossain Facebookin käsityöaiheisessa ryhmässä. Kyllähän tuo alkuun turhakkeelta vaikutti kunnes mietin, että toisaalta onhan tuollainen suojus paljon kauniimpi kuin se nenäliinapaketin muovipakkaus. Eli tämä lähti testaukseen…

Etsin netistä inspiraatiota millaisen tekisin ja olihan näitä vaikka minkälaisia. Ulkomaisista blogiesta löytyy vaikka millaisia nenäliinapaketin suojia ommeltuna, virkattuna ja neulottuna. Kotimaisten nenäliinapakkausten suojina näin sellaisia joissa on nappikiinnitys. Omaani en sellaista halunnut ja kun törmäsin Ihan oikea blogi?:n malliin nessupiilosta niin sitä piti kokeilla. Alkuperäinen juttu löytyy täältä.

Tässä mallissa on virkattu kaksi isoäidinneliötä, toinen on kansi ja toinen pohja. Ne on yhdistetty tekemällä reunus kiinteillä silmukoilla. Virkkasin reunuksen kiinni kanteen kahdelta reunalta ja lisäsin vielä jämälangoista virkatut koristeet kanteen.

En ole täysin tähän ensimmäiseen versiooni täysin tyytyväinen, sillä reunat eivät ole niin jämäkät kuin olisin toivonut. Kenties puuvillalankaa jäykempi kalalanka olisi parempi.

Mutta silti: kyllähän tämä on siistimpi kuin se repaleinen muovipakkaus joka meillä normaalisti keittiön tasolla majailee. Nyt voi nenäliinoja pitää vaikka olohuoneen pöydällä ja pakkaus toimii samalla hauskana koristeena.

Varaudutko sinä nuha-aikaan nessupiilolla?

1 vastaus artikkeliin “Mikä on nessupiilo?”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s