neulonta, Tekniikka, Vauvalle, Yleistä

Huopatossut vauvalle

Lankavarastoa tutkiessani löysin muutaman kerän Novitan Joki-lankaa. Se on 100% villalankaa jota voi huovuttaa pesukoneessa. Ja siitähän se idea sitten lähti: tulevat joulumyyjäiset mielessä päätin tehdä muutamia pieniä huopatossuja myyntiin.

Tein ensin pari testiversiota joilla varmistin, että lopputulos tulisi olemaan halutunlainen. Paras lopputulos tuli mielestäni neulomalla tossuosa sukan malliseksi kantapäineen kaikkineen. Kokeilin myös mallia jossa neulottiin tossuosa tasona ja pala yhdistettiin neulalla ja langalla tossuksi. Tämä tasona neulottu tossu ei päässyt jatkoon koska tossun kantapää ei muotoutunut niin pyöreäksi kuin sukaksi neulotussa versiossa. Lisäksi tossun pinnan ollessa ainaoikein neuletta oli se huovutettuna karheampi kuin sukaksi neulotun sileän neuleen tuottama huovutettu pinta.

Tein vauvan huopatossut näin

Neuloin lyhytvartisen sukan

neulottu sukka

Sukka on neulottu Novitan Joki-langasta paksuilla sukkapuikoilla. Yhteen tossupariin tarvitaan siis kaksi tällaista sukkaa – 50 g kerä riitti hyvin yhteen pariin.

Tässä vaiheessa sukan pohjan pituus oli kärjestä kantapäähän noin 20 cm. Tuntui uskomattomalta että tästä mitään vauvan tossua tulisi!

Huovutin sukan tossuksi

huovutettu sukka

Liian iso sukka pieneni reilusti pesukoneessa huovutettaessa. Pesu 40 asteessa pikapesuohjelmalla tuotti tulokseksi puolet pienemmän, huopuneen tossun. Muotoilin tossuja hieman ja annoin kuivua.

Neuloin merinovillasta tossuihin varret

tossun varret

Neuloin varren tasona. Kuviossa on pari palmikkoa. Kun kappale oli n. 16 cm pitkä päättelin sen. Lopulta yhdistin kappaleen päät neulalla ja langalla. Näin syntyneen varren kiinnitin käsin ommellen tossuun kiinni.

Tällainen on valmis tossu:

Pohjan pituus on n. 10cm eli tossun menee 0 – 6kk ikäiselle vauvalle.

Mistä väristä pidät eniten?

tossut.jpg

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s