heijastava hapsu
Heijastavat

Heijastavat heilumaan

Syksypimeät ovat täällä! Pimenevät illat saivat miettimään heijastimia ja näkyvyyttä liikenteessä. Millaista heijastinta tai mitä heijastavia tuotteita käytät?  Itselläni on normiheijastimen lisäksi käytössä heijastavia tuotteita: laukun vetoketjussa heiluu heijastava hapsu ja talvitakin rinnuksesta löytyy heijastava sudenkorento-rintaneula.

On ollut hienoa nähdä, että heijastavien tuotteiden trendi on nousussa ja kaupoista löytyy monenlaisia tuotteita normiheijastimen lisäksi. Hauskoja tällaisia tuotteita ovat esimerkiksi kauppakassi heijastavasta kankaasta ja heijastavat kengännauhat.

Heijastavissa tuotteissa ja heijastimissa täytyy olla tarkkana, sillä vain CE – hyväksyttyä tuotetta saisi kutsua heijastimeksi. Liikenneturvan sivuilta löytyy tarkkaa tietoa heijastimen määritelmästä ja käytöstä.

Heijastavia tuotteita

Nettikaupastani löytyy muutamia heijastavia tuotteita. Niitä voi laittaa laukkuun tai takkiin roikkumaan tai laittaa vaikka pipoon koristeeksi.

Käytän tuotteissani heijastinkangasta ja –nauhaa, jotka ovat 3M-yhtiön valmistamia ja niille löytyy sertifikaatit ja viranomaisten edellyttämät hyväksynnät. Heijastinkankaan ja nauhan lisäksi tuotteissa on käytetty heijastavia akryylihelmiä. En ole testauttanut heijastavien tuotteideni kokonaisvalovoimaa, joten tuotteeni eivät korvaa virallista CE – hyväksyttyä ja EN 13356 -standarin mukaista heijastinta. Tästä syystä en myy tuotteitani heijastimina ja niiden lisäksi kannattaa käyttää CE-hyväksyttyä heijastinta.

Sudenkorento -riipus ja -rintakoru

Teen sekä riipus- että rintakorumallia. Molemmissa malleissa siivet ovat heijastinkangasta ja sudenkorennon vartalossa on heijastavia akryylihelmiä.

Tässä kuvat riipuksista ilman salamaa ja salamall – hyvin heijastaa:

Sudenkorento-riipuksen voit ostaa täältä ja rintaneulan täältä.

Hapsu -laukkukoru

Sopii hyvin laukkukoruksi.  Hapsussa on värillisen tekomokkanauhan seassa heijastinkankaasta leikattua kapeaa nauhaa. Lisäksi hapsun päässä on heijastava akryylihelmi.

Hapsu – laukkukoruja löytyy väreissä punainen, musta ja hopea:

Voit ostaa Hapsu – laukkukorun omaksi täältä.

Enkeli -riipus

Tästä riipuksesta on moneksi: siitä saa korun kaulaan kun sen pujottaa ketjuun, laukkukorun saa kun kiinnittää sen laukun vetoketjun vetimeen tai heijastavan yksityiskohdan takkiin laittamalla sen takin vetokejun vetimeen.

Riipuksessa on heijastavia akryylihelmiä ja nikkelivapaat korunosat. Valikoimasta löytyy kahta eri siipimallia sekä väreinä hopea, pinkki ja vaaleansininen.

Voit ostaa Enkeli – riipuksen täältä.

Olisi kiva kuulla millaisia kokemuksia sinulla on erilaisista heijastavista tuotteista!

2 vastausta artikkeliin “Heijastavat heilumaan”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s