interlocking
Käsityöläinen, Koriste, Uudet tuotteet, virkkaus

Virkkuukoukun viemää

No, miten meni kesä noin niinkuin omasta mielestä? Aurinkoa ja lämpöä riitti tänä kesänä ja nopeastihan tuo meni. Yksinyrittäjänä ja yritykseni ollessa vielä alkutaipaleellaan, ei voi juuri sanoa että tuli lomailtua. Työkuorma on ollut tasaista tuotteiden suunnittelua, valmistusta ja valikoiman hiomista.

Sosiaalisessa mediassa ja blogin puolella tuli kesän aikana pidettyä taukoa. Taisi käydä niin että pakolliset hommat tuli hoidettua eikä tietokoneen ääressä huvittanut olla yhtään ylimääräistä.

Helteet tekivät myös sen että ei ompelukonekaan kutsunut yhtään, samoin kävi isoille neuletöille – jotenkin villatakin tai sukkien neulominen + 32 asteen helteessä ei innostanut yhtään 🙂 Tauko ompelemisesta ja neulomisesta teki sen että huomasin virkkaavani aivan koko ajan. Kevään Hippomania ei ottanut laantuakseen!

Neulovat ihmiset puhuvat neuloosista kun on oltava koko ajan jotain neulottavaa käsillä. Nyt taisi iskeä pahimmanlaatuinen virkkausvirus!

Lisää virtahepoja

Virkkasin afrikankukista vielä kaksi virtahepoa Happy Hippo – ohjeella. Ne ovat nyt kaupassa myynnissä ja etsivät uusia koteja.

Tässä ovat Sini ja Roosa :

incollage_20180804_092809458

Materiaalina puuvillainen Catania – virkkauslanka, turvasilmät ja vanutäyte.

Uusien virkkausmallien testausta

Virtahepojen jälkeen mietin mitä pientä voisi virkata myyntiin ja tuli testattua muutamia uusia virkkausmalleja.

Kauppaan valmistui lopulta tällaisia tuotteita:

Unisieppari

dav

Koko on 20 cm (halkaisija) + virkattujen irrotettavien silmukkaketjujen päissä lasihelmet. Materiaali ohutta puuvillaista virkkauslankaa.

Kestoliinoja tai tiskirättejä – miten vain

Sitten innostuin virkkaamaan kestoliinoja tai tiskirättejä – miten kukin niitä haluaa kutsua. Ei näitä vain keittiössä tai siivousrättinä tarvitse käyttää ! Käyvät vallan mainiosti mm. meikinpoistoon tai muuhun ihon hellävaraiseen pesuun.

Kestoliinoissa materiaalina on suosittu bambu-puuvilla. Käytin lankana pehmeää ja hennon kiiltävää Blend Bamboota Hjertegarnilta. Langassa on 70 % bambua ja 30 % puuvillaa. Suosituksi kestoliinoissa bambun tekee se että se imee kosteutta 3 – 4 kertaa enemmän kuin puuvilla ja on antibakteerinen kuitu.

Vasemmalla olevissa neliönmallisissa NELIÖ-kestoliinoissa virkkasin vohvelikuviota, sillä sai toisesta puolesta vähän karkeamman, toisen ollessa tasaisempi ja pehmeämpi. Hyviä isompia lappuja meikinpesuun!

Oikeanpuoleisissa KAITA-kestoliinoissa käytin virkkaustekniikkaa nimeltä Interlocking Crochet, tähän en löytänyt suomenkielistä vastinetta. Siinä ikäänkuin virkataan kaksitasoinen pinta kahdella värillä yhtä aikaa. Liina on ryhdikäs ja joustaa pituussuunnassa. Tällainen suorakaide-liina on kätevä: liinan saa hyvin roikkumaan tiskialtaan hanan päälle kuivumaan. Käden alle liina menee pyyhkiessä myös hyvin kaksinkerroin ja antaa näin jämäkän tuntuman kun pyyhkii.

Pitäisiköhän tuosta Interlocking -virkkauksesta tehdä ohjeet? Kerro ihmeessä jos kiinnostaa!

Jos kiinnostuksesi heräsi tuotteisiini löydät ne verkkokaupastani osoitteessa www.leenahdesign.com

Tervetuloa ostoksille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s