Hipot
virkkaus

Hippomania

Olohuoneessani asuu kaksi virtahepoa ! Ne alkoivat syntymään toukokuun lopulla käsityönurkkauksessani televisionkatselun ohessa ja valmistuivat yllättävän nopeasti.

Ohje löytyy Ravelrystä : Happypotamus The Happy Hippo (Heidi Bears)  Käytin molempiin lankana vanhoja Novita Miami -lankoja (50% akryyli, 50% puuvilla) ja virkkuukoukkua nro 3.

Ensimmäinen The Happy Hippo

Ensimmäisen virtahevon virkkasin afrikankukka-paloista pala kerrallaan. Yhdistin palat kuvion viimeisellä kerroksella eli virtahepo alkoi muodostumaan sitä mukaa kun palat valmistuivat. Englanninkielinen ohje oli yllättävän helppotajuinen ja siinä oli erittäin hyvät vaihekuvat. Silmiksi virkkasin mustalla puuvillalangalla afrikankukan keskustan ja häntä on letitetty työssä käytetyistä langoista.

 

Oli alusta asti selvää, että lapset eivät tätä yhtä pysty keskenään jakamaan, joten heti perään piti tehdä toinen. Oli siinä jo virkkauskäsi kovilla!

Hippo numero kaksi

Toisen virtahevon tein ohjeessa olleen muokatun  isoäidin-neliö -palan mukaan. Nyt tein kaikki tarvittavat 44 palaa viimeistä kerrosta vaille valmiiksi. Sitten yhdistin palat viimeistä kerrosta virkatessa. Nyt opin tuon ”join-as-you-go” tekniikan ja kuvioiden reunat tulivat tähän paljon siistimmin. Silmiin virkkasin mustalla puuvillalangalla ympyrät ja häntä on tässäkin letitetty työssä käytetyistä langoista.

 

Kumpikin työ on täytetty täytevanulla. Hieman mietityttää miten pesu onnistuu – täytynee ottaa täytteet pois pesun ajaksi jos kovin likaiseksi menevät. Onneksi eivät ole menossa aivan pienten lasten leluiksi joten toivoa sopii että kestävät puhtaana.

Niin, eivät nämä virtahevot muuttaneetkaan olohuoneeseen –  8- ja 10- vuotiaat tyttäreni  ottivat ne riemuiten sänkykoristeiksi huoneisiinsa.

Palojen yhdistäminen virkkaamalla

Virkatut palat voidaan yhdistää monella tavalla. Tässä työssä opettelin yhdistämään palat ”join-as-you-go” -tekniikalla eli palat yhdistettiin samalla kun virkattiin viimeistä kerrosta. Näin virkatusta kiinnitysreunasta tulee siisti.

Tässä kuvaa yhdistetystä reunasta isoäidin-neliö-virtahevossa:

join-as-you-go

Tein tuosta yhdistämistekniikasta pienen youtube-videon (klikkaa linkkiä).

Tämä on ensimmäinen ohjevideoni ja yleensäkin ensimmäinen video joka on julkaistu youtube-kanavallani. Sinne on tarkoitus kerätä ohjevideoita sekä esittelyvideoita myyntiin tulevista tuotteista. Otan mielelläni vastaan ideoita käsitöihin liittyvien videoiden aiheisiin !

Youtube-kanavani löytyy tästä linkistä  tai nimellä Leena H. Design.
Tervetuloa seuraamaan!

TallennaTallenna

1 vastaus artikkeliin “Hippomania”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s