wall
Käsityöläinen

Ideasta toteutukseen

Ideasta toteutukseen on pitkä matka. Tämän tulin toteamaan – jälleen kerran – kun mietin uusia tuotteita nettikauppaani.

Picasso

Oli jotenkin lohduttavaa nähdä tämä Pablo Picasson lause, joka suomeksi kuuluu jotakuinkin näin: ” Aloitan idealla ja sitten siitä tuleekin jotain muuta.” Tästä päättelin, että en ole tämän ongelman kanssa yksin… taitaa olla muitakin.
Tällaista idean ja toteutuksen kanssa kamppailua tulee itselläni eniten vastaan kun teen koruja. Etenkin kun polymeerimassasta tekemäni korut valmistuvat kahdessa vaiheessa: ensin teen itse massasta tarvittavat ”rakennuspalikat”, kuten helmet, ja myöhemmin teen korut valmiiksi koruiksi. Työ muuttuu tehdessä ja koskaan en voi olla täysin varma millainen lopputulos on.

Monessa korutyössä on näitä elementtejä, että lopputulos muuttuu sitä mukaa kun sitä kohti etenen. Sillä usein vasta käytännössä näkee miten tietyt jutut sopivat toisiinsa ja miltä kokonaisuus tulee näyttämään. Ideana joku muoto tai väriyhdistelmä voi olla käytännössä täysin toteuttamiskelvoton – vasta tehdessä huomaa mihin suuntaan kannattaa mennä.

Yllätyksellisyys on se mikä minua korujen teossa kiehtoo !

Olisi kiva kuulla sinun ”voimalauseesi” ! Oletko kohdannut jotain sanontaa josta olet saanut helpotusta, voimaa tai inspiraatiota?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s