etsy
Käsityöläinen, Yleistä

Onko Etsy uhka vai mahdollisuus?

Oleko koskaan käynyt ostoksilla Etsy-nimisessä kauppapaikassa netissä? Tai onko sinulla kenties kauppa siellä? Itse törmäsin Etsyyn jo joitakin vuosia sitten, mutta melko vähän olen sieltä ostellut. Ostoskoriini on päätynyt sellaisia tuotteita joita ei tahtonut Suomesta löytää. Ostin esim. Bullet Journal-vihkoni koristeluun sapluunan eli englanniksi planner stencil :in Hong Kongista. Etsystä etsin mielenkiintoisia kauppoja ja tuotteita. Suosikkilistalle onkin päätynyt esim. käsinvärjättyjen lankojen, kankaiden sekä pdf-ompelukaavojen kauppoja.

Etsy on maailmanlaajuinen kauppapaikka kaikenalaisille käsin tehdyille tuotteille sekä vintagelle ja käsityötarvikkeille. Etsy löytyy osoitteesta www.etsy.com.

Etsy toiseksi kaupaksi

Aukaisin verkkokauppani www.leenahdesign.com :in tammikuun puolivälissä ja päätin jo sitä rakentaessani että jossain vaiheessa täytyy kauppa laajentaa myös ulkomaille. Alussa yksikielinen verkkokauppa tuntui helpoimmalta, sillä kahden kielen kanssa olisi tuhraantunut liikaa aikaa ennekuin olisin saanut sen auki. Lisäksi kaksi kieltä olisi vaatinut nettikauppapohjalta enemmän, ollen myös kustannuskysymys.

Mietin alkukevään myötä miten saisin myyntiä myös ulkomaille, kun totesin että yritykseni Instagram-tilillä on ulkomaisia seuraajia ja ilmeisesti oli kiinnostusta myös ulkomailla.

Tutkin eri vaihtoehtoja saada kaupan auki myös ulkomaille ja vaihtoehdoista Etsy alkoi tuntumaan parhaalta. Siinä on se hyvä puoli, että jos ei ole myyntiä ei ole kulujakaan. Kauppaan listatuista tuotteista maksetaan pieni listausmaksu ja myynnistä menee provisiota Etsylle – ei siis mitään kuukausittaista kulua kuten esim. nettikauppapohjissa.

Etsy-icon

Puolesta ja vastaan

Ennenkuin aukaisin Etsy-kauppani, tutkin jonkun verran netistä mitä keskusteluja ja mielipiteitä kyseisestä markkinapaikasta löytyy.

Eniten netin kommenteista jäi mieleen se, että näkyvyyden saaminen Etsyssä on vaikeaa. Onhan se totta kun tutustuu Etsyn myyntitapaan. Siinä asiakkaat antavat myyntitapahtuman jälkeen tuotteelle ja/tai myyjälle suosituksia ja eniten suosituksia saanut kauppa nousee kyselyissä tarjottavien tuotteiden kärkeen. Suosituksia saa kun on myynyt ja myymään pääsee jos on kärjessä. Mielestäni tässä on hieman ns. muna-kana-ongelma: näkyvyyttä ei saa jos ei ole suosituksia – suosituksia ei saa jos ei myy – myymään ei pääse jos ei ole näkyvyyttä.

Etsyssä on samanlaisia tuotteita todella paljon eli jos on asiakkaitakin miljoonia niin paljon on myös myyjiä ja tuotteita! Kokeilin esimerkiksi hakusanaa ”project bag” ja sain listaan 27’628 tuotetta ! Näistä kolme ensimmäistä tuotetta oli kärjessä mainoksina eli Estyssä voi ostaa mainostilaa. Tähän en ole vielä tutustunut, mutta ehdottomasti täytyy katsoa sekin kortti!

Näkyvyyden – tai näkymättömyyden – uhkan lisäksi jäi nettikeskusteluista mieleeni negatiivisena kopiointi. Eli jos Etsyssä julkaisee tuotteen myyntiin saattaa joutua helposti tuotekopioinnin uhriksi. No, tämä on valitettavan yleistä käsityöalalla yleensäkin ja siihen vain täytyy tottua. Pitäisi ottaa asia ehkä enemmänkin niin, että omaa tuotetta pitävät muutkin niin hyvänä että lähtevät kopioimaan.

Näistä negatiivisista puolista huolimatta vaakakupin painaa mielestäni positiivisen puolelle se, että Etsy-kaupan pystyttäminen on helppoa ja myynnistä aiheutuvat kustannukset myyjälle ovat minimissään.

Kauppa auki maailmalle

Kuten varmasti arvaat niin avasin Etsy-kaupan. Kaupassa on juuri nyt vain neljä tuotetta, mutta lisää on tulossa ennen kesää. Pidän tuotemäärän kuitenkin pienenä, ehkä noin kymmenessä tuotteessa. Ennenkuin lisään tuotemäärää pitää vielä tutustua tarkemmin Etsy-kaupan alv-käytäntöihin ja miten tuotteiden mainonta siellä toimii.

Tärkeintä on saada myyntikanava ulkomaille auki ja päästä testaamaan tuoteiden menekkiä ulkoimaisille asiakkaille – tietysti mikään ei estä suomalaisiakin tilaamasta Etsy-kaupastani.

Se onko Etsy uhka vai mahdollisuus jää nähtäväksi – vain testaamalla sen voi tietää!

Kauppani Etsyssä: LeenaHDesign

Olisi hienoa kuulla kokemuksistasi eli oliko Etsy itsellesi jo tuttu juttu ja millaisia tuotteita olet sieltä ostanut tai voisit ostaa? Tai jos sinulla on Etsy-kauppa, kuulisin mielelläni kokemuksistasi!

Aurinkoa päivääsi!

Advertisement

2 vastausta artikkeliin “Onko Etsy uhka vai mahdollisuus?”

 1. Tilasin 2vkoa sitten 2 puseroa jotka piti tulla briteistä. Statuksen mukaan niitä ei ole edes lähetetty. Arvioitu saapumisaika olis ollu eilen. En ole nyt luottavaisin mielin. Myyjä ei ole vastannut mihinkään viesteihin tai mitään.
  Aikasemmin oon tilannu ja ne tuli alle viikossa. Toinen briteistä ja toinen Virosta. Niiden kans ei mitään ongelmaa ja tavarat oli sitä mitä piti.
  Avasin nyt casen molempiin tilauksiin. Tilasin siis paidat erikseen. Mä meinaan sit ”korottaa” tai siis escalate case 29pvän jälkeen jos mun paidoista ei kuulu mitään. Vaadin nyt rahoja takas. Jos ei etsy hyvitä vedän sen luottokuntaan. Onneks maksoin visalla.

  Tykkää

  1. Hei Heidi! Kiitos jakamastasi kokemuksesta Etsy-kaupoista. Jos myyjä ei vaivaudu vastaamaan viesteihinkään tulee mieleen että onkohan ko. myyjän kauppa edes aktiivinen. Toivotaan että saat rahasi takaisin jos ei tavaroita ala kuulua. Täytyypä päivittää omaankin kauppaan jotain tarinaa todistamaan että se on vielä voimissaan, vaikka valikoima onkin todella supistettu tällä hetkellä. Hyvää syksyä!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s