Kesäsukat
Sukat

Kesäsukat ja monta uutta juttua testissä

Täällä on kesä jo mielessä kun ekat kesäsukat valmistuivat 10-vuotiaalle tytölle. Näissä tuli testattua useampaa uutta juttua: puuvillaista sukkalankaa, puikkoja ja ohjetta!

Lopputulokseen olivat sekä tekijä että sukkien saaja tyytyväisiä. Näitä täytyy tehdä lisää!

Addin puikot

Tein kahta sukkaa yhtäaikaa näillä Addin Crasytrio- puikoilla. Näissä on pieni vaijeriosuus puikon keskellä, joka tuo puikkoon joustoa, ja neulotaan kolmella puikolla. Jos on neulonut magic loop – tekniikalla eli ”luupannut” pyöröpuikolla on näillä joustavilla puikoilla neulominen tutun tuntuista. Ainakin itselleni tottuminen näillä neulontaan sujui nopsaan kun pyöröpuikoilla ”luuppaaminen” on tuttua.

addicrasytrio_puikot

Kesäinen puuvillasukkalanka

Lankana käytin Schachenmayr Regia Cotton Tuttu Frutti – lankaa, värinä Watermelon eli vesimeloni. Lanka on pätkävärjätty siten että syntyy kuvio – tässä värissä tulee tosiaan mieleen vesimeloni. Lanka on 72% puuvillaa, 18% nylonia ja 10% polyesteriä.

Lanka oli mukavan tuntuista neuloa ja soljui puikoilla hyvin. Myöhemmin näkyy miten tällainen puuvillainen sukkalanka kestää käytössä.

Perussukan uusi ohje

Löysin sukkiin ilmaisen ohjeen Raverlystä. Ohje on Nurturing Fibresin Carle’ Dehningin suunnittelema ja nimeltään Vanilla Socks (Toe-up & afterthought heel). Ohje on vain englanniksi. Jos neule-englanti sujuu, on ohjetta helppo seurata ja vaikeimmat kohdat on varustettu vinkillä youtubeen / nettiin, josta löytää tarkemman ohjeen.

Sukat neulotaan kärjestä aloittaen. ”Figure-eight cast on” -aloitus oli itselleni uusi ja ohjeessa mukana ollut linkki tutoriaaliin oli hyvä. Youtubesta löytyy myös hyviä ohjevideoita tuolla haulla.

Ohjeessa sukkien kantapää neulotaan jälkikäteen. Tämä vaihe jännitti ehkä eniten, sillä pelkäsin että sukasta tulisi liian iso. Kannattaa mitata tarkasti! Itse kantapään neulominen sujui helposti sillä se muistutti kärjen neulomista.

Kesäsukat

Tein sukkien saajan toiveiden mukaan sukkiin lyhyen 2 oikein – 2 nurin -resorin. Koska lanka on puuvillaa varmistin resorin mahdollisen lörpsähtämisen käytössä laittamalla ohutta kuminauhaa resroin suuhun. Pujotin kuminauhaa resoriin isolla parsinneulalla, näin se ei näkynyt oikealle puolelle juuri lainkaan.

Kesää odotellessa!

Kesäsukat

Ohje: Vanilla Socks (Toe-up & afterthough heel) by Carle´Dehning
Lanka: Schachenmayr Regia COTTON Tutti Frutti color 4 f-ädig,
väri 2421 Watermelon
Puikot: Addi addiCraSyTrio 21cm / 2,5mm
Koko: 38 Paino: 55 g

1 vastaus artikkeliin “Kesäsukat ja monta uutta juttua testissä”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s