Koriste, Ohjeet

Tee itse pääsiäiskoriste

Kaipaatko sormille näpertelyä? Tässä tulee hyvä ohje siihen. Tein uusia pääsiäiskoristeita ja kävi niin, että styroxmunat saivat vähän toisenlaiset muodot ja niistä tulikin käpyjä.

Nämä koristeet käyvät hyvin maalattujen munien sekaan pöytäkoristeeksi tai ne voi ripustaa roikkumaan vaikka virpomisoksiin maljakkoon.

Tarvikkeet:

  • styroxmunia
  • servettejä
  • somisteneuloja
  • paljetteja
  • siemenhelmiä
  • jos teet ripustettavia tarvitset myös koristenauhaa ja ripustimia

Tein kahdenlaisia käpyjä – paleteilla ja ilman paljetteja. Aloitus on erilainen riippuen siitä kumman mallin valitsee.

Kävyn suomut:

Suomut valmistetaan serveteistä. Sevetistä leikataan pieniä neliöitä. Käytä neliötä jossa on vain yksi paperikerros, sillä taittelun jälkeen somisteneulalla painaminen kovin paksun paperikerroksen läpi käy sormille!

Neliöiden koko oli itselläni noin 4 x 4 cm. Kannattaa testata mikä koko itsellä on sopivin, sillä neliön koko riippuu styroxmunan koosta ja mikä omaan silmään näyttää hyvältä. Käytin 9 ja 7 cm:n styroxmunia, tein molempiin samankokoisia neliöitä.

Servetin taittelu suomuksi

Neliöt taitellaan kolmioiksi keskeltä ja uudelleen pienemmäksi kolmioksi jälleen keskeltä. Näitä kannattaa taitella valmiiksi muutamia.

Käpy ilman paljetteja:

Aloitetaan kävyn tekeminen styroxmunan terävästä päästä. Kiinnitin kärkeen neliöpalan ja sen ympärille aloin kiinnittämään kolmioiksi taiteltuja suomuja. Aloituksessa voi taiteltuja neliöpaloja laittaa tiiviimminkin kuin mitä laitoin eli laittaa taitellut kolmiot tiiviimmin kärjet vastakkain.

Suomut kiinnitetään somisteneuloilla alakulmistaan. Suomuja kannattaa kiinnittää siten että laittaa aina vastakkaiset, jotta ne alkavat menemään limittäin. Seuraava kerros aina samaan kohtaan edellisen kanssa. Seuraavan kerroksen avulla peitetään edellisen kerroksen somisteneulat.

Kävyn loppupäässä eli styroxmunan tylpässä päässä tein samoin kuin aloituksessa eli laitoin servettineliön ja sen päälle suomuja. Jos haluaa tehdä ripustettavan mallin voi tässä laittaa koristenauhaa ja kiinnittää ripustimen. Itse tein pöytäkoristeeksi joten päällystin kävyn niin pitkälle kuin sain suomuja kauniisti.

Käpy paljeteilla:

Aloitetaan kävyn tekeminen styroxmunan terävästä päästä. Kärkeen kiinnitetään somisteneuloja joihin on pujotettu ensin siemenhelmi ja sitten paljetti. Näitä ”tappeja” laitetaan kärkeen sopiva määrä eli ihan omaan silmaan sopiva määrä.

Tämän paljettikärjen jälkeen kiinnnitetään suomuja kuten paljetittomassa versiossa yllää. Tässä versiossa laitoin paljetteja myös lopetuspäähän kun tarkoitus oli tehdä pöytäkoristeita ja halusin lopetuspään siistiksi.

Koristeen värivalinoilla voi vaikuttaa hyvin myös käytettävyyteen! Valitsin tarkoituksella hillityt värit, joita kävyt voi yhdistää tilanteen mukaan muihin koristeisiin. Näitä voi käyttää hyvin vaikka jouluna.

Olisi kiva kuulla jos olet tehnyt pääsiäiskäpyjä!

Ps. Jos teet ripustettavia koristeita on se ripustin, joka painetaan tylppään päähän, tämän näköinen :

ripustin

1 vastaus artikkeliin “Tee itse pääsiäiskoriste”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s