kalenteripenaalit
Kalenteripenaalit, Uudet tuotteet

Kalenteri + penaali = kalenteripenaali

Miten tulin yhdistäneeksi nämä kaksi eli kalenterin ja penaalin? No, kaikki lähti omasta kalenteriharrastuksesta…

Olen siis kalenteri-ihminen. Siis mikä? No sellainen, joka ei tule toimeen ilman kalenteria joka kulkee aina ja joka paikassa mukana. On ollut hienoa löytää samanlaisia kalentereihin ”hurahtaneita” mm. Facebookista ja Youtubesta – meitä on nykyään aika paljon!

Muutama vuosi sitten tutustuin kalenterin käyttötyyliin nimeltä bullet journal, eli tuttavallisemmin bujo, ja se oli menoa! Olin tietämättäni tehnyt muistiinpanoja tuohon tyyliin kalenteriini jo aiemmin ja nyt löysin ”virallisen” nimen tälle tavalle käyttää kalenteria muistin tukena, ajankäytön sekä tehtävien hallintaan. Jos kiinnostaa ja tämä termi on outo niin lisätietoa on netti pullollaan ja nykyään löytyy hyvin tietoa myös suomeksi. Virallinen ”bujoilutyyli” on esitelty hyvin mm. www.bulletjournal.com –sivustolla (englanniksi).

Aloitettuani bullet journalin pidon huomasin, että minulla oli aina kynät ja kalenteri eri paikassa. Kaipasin sitä että saisin kalenterinpidossa käyttämäni tärkeimmät kynät helposti vaikka käsilaukkuun sen kalenterin kanssa ja voisin tehdä merkintöjä missä vain. Lisäksi ajattelin että ei haittaisi jos saisi puhelimen myös kulkemaan tässä ”paketissa” mukana.

Tutkin asiaa netin syövereistä ja etsin ratkaisua tähän ongelmaan. No, tokihan sen löysin. Löytyi penaali joka kiinnitetään kalenteriin kuminauhalla tai -nauhoilla. Mutta näitä löytyi netistä vain ulkomaisilta kauppiailta Etsystä (hakusanalla esim. planner pencil pouch). Suomalaisiin nettikauppoihin tai myyjiin / tekijöihin en törmännyt. Niinpä alkoi mielessäni kytemään ajatus, että jos tekisin itse sellaisen! Siitä alkoi prototyypin hahmottelu ja ompelu.

Löytämässäni netin versioissa käytettiin penaalin kiinnittämiseen kalenteriin yhtä tai kahta ohutta reunahuolittelu–kuminauhaa , eli FOE –nauhaa, litteänä. En halunnut sellaista omaani, sillä tuntui että tuollainen ohut kuminauha venähtää helpommin kuin kunnon kuminauha. Niinpä versiooni tuli kuminauhat kuin henkselit penaalin taakse.

Kalenteripenaalin saa kiinni kahdella tavalla: koko kalenterin ympäri tai pelkästään kanteen, jolloin kannen on oltava paksu kuten esim. Leuchtturm1917:ssa on.

Kuvat selventämässä kahta kiinnitystapaa.

Myyn nettikaupassani valmistamiani kalenteripenaaleja. Nyt on muutama kuosi myynnissä – lisää tulossa pikkuhiljaa kun saan valmiiksi. Kerro millaisen värin tai kuosin haluaisit valikoimaan!

Tervetuloa kauppaan! www.leenahdesgin.com

2 vastausta artikkeliin “Kalenteri + penaali = kalenteripenaali”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s